/album/a127/krakonos-jpg/
/album/a127/krakonos2-jpg/
/album/a127/krakonos3-jpg/
/album/a127/krakonos4-jpg/
/album/a127/krakonos5-jpg/
/album/a127/krakonos6-jpg/

Poloha na mapě

 

Zajímavosti v okolí

 

Skokanské můstky

 

Mumlavský vodopád

Harrachovské vítání jara s Krakonošem a jeho družinou

18.03.2017 10:00

Již tradičně se v předjaří v Krkonoších loučí se zimou a s plnou parádou vítají jaro. Při této příležitosti sestupuje z hor jejich vládce Krakonoš se svou družinou a užívá si s návštěvníky lidovou veselici.

harrachov

     

 

Krakonošovi v patách

Vítání jara s Krakonošem má v Harrachově dlouholetou tradici a letos oslaví 71 let od svého vzniku. V 10 hodin dopoledne proběhne na křižovatce u hotelu Karolína registrace masek, při které vyhrává hudba. O hodinu později se objeví sám vládce hor se svou družinou. Poté se průvod v čele s Krakonošem, jeho policií, pekelným kouřem očouzenými čerty, kteří odhalí každého hříšníka, lyžníky a rejem masek za doprovodu hudby a mažoretek vydá na cestu městem.

 

Bohatý program pro děti i dospělé

Průvod zamíří k prostranství u penzionu Tesla u dolní stanice lanové dráhy, které je centrem dalšího dění. Nejprve Krakonoš spolu s vedením města a hrabaty Harrachovými uvítá všechny příchozí a poté se roztočí kolotoč zábavy. A na co všechno se můžete těšit? Tak jako každý rok uvidíte vystoupení mažoretek a vzápětí proběhne vyhlášení soutěže o nejlepší masku. Dejte si proto při jejím výběru záležet, třeba první místo bude patřit právě vám. Poté následuje sled hudebních vystoupení, dražba velikonoční pomlázky, Krakonošova losovačka o hodnotné ceny či zábavné lyžnické závody. K vidění bude kovářská dílna maloskalských čertů a děti si budou moci zadovádět na pouťových atrakcích a zastřílet si z luku. Součástí akce bude i tradiční hod sekyrou.

Chybět nebude občerstvení, které vám nabídne mimo jiné i staročeský trdelník a laskominy z medu. Stánky budou nabízet tradiční dřevěné hračky, rozličné rukodělné výrobky, skleněné šperky a další předměty, které vám doma budou připomínat krásný den strávený v Harrachově. Veselice vyvrcholí po šestnácté hodině tradiční šermířsko-ohnivou show.


Přijeďte do Harrachova oslavit příchod jara a dosyta se pobavit. Můžete tu strávit jeden den, stejně jako pár dní odpočinku a kromě této zábavné akce si užít všeho, co Harrachov svým návštěvníkům nabízí.

krakonosharrachov_vitani_jara

Místo

Harrachov


Termín a čas konání

18. března 2017 od 10.00 hodin

 

Vstupné

zdarma

 

Parkování

Centrální parkoviště Harrachov
 

Kontakt

www.harrachov.cz

Vyhledávání

Kontakt

Region Krkonoše Pondělí - pátek:
08:00 - 16:30

Certifikáty a ocenění