40. ročník Memoriál Karla Šaldy - Rokytnice nad Jizerou

15.02.2014 08:00

Každým rokem se snaží několik nadšenců z KČT TJ Spartak Rokytnice nad Jizerou pořádat během roku několik akcí pro nadšence a jejich podporovatele. Letos se 15. února 2014 uskuteční již jubilejní 40. ročník Memoriálu Karla Šaldy.

Přejeďte hřebeny Krkonoš

Memoriál Karla Šalda znamená, že zdatní běžci na lyžích pohoří hřebeny Krkonoš a přejedou přes jejich hřebeny. Vzhledem k tomu, že letošní zima nepřináší velké dávky bílého zimního koberce, může se stát, že trasy budou obměněny či zkráceny. Plánované jsou ale dvě trasy, ze kterých můžete vybírat.

Jakou vybrat trasu?

Delší a tedy i fyzicky náročnější trasou je výšlap z Pomezních bud přes Sněžku do Rokytnice nad Jizerou. Tato trasa je dlouhá 35 km a obnáší stoupání na královnu Krkonoš. Trasa je určena pro zdatnější sportovce. Tuto trasu mohou jet běžkaři starší 15 let. Druhou trasou, která je označována jako relaxační, je výlet dlouhý okolo 20 km. Jedná de okruh z Horní Rokytnice přes Labské louky zpět do Rokytnice nad Jizerou. Tato trasa by měla nést oddychový charakter, je tedy možné výlet uzpůsobit běžkařům.

Normální trasa: Pomezní Boudy → Sněžka → Špindlerovka → Vysoké kolo → pramen Labe → Dvoračky → Rokytnice nad Jizerou

Relaxační trasa: Horní Rokytnice → lanovkou Lysá hora → okruh po Labské louce, trasa dle sněhových podmínek a počasí →Rokytnice nad Jizerou

Startovné

Výlet je organizován z Rokytnice nad Jizerou. Pro takové zájemce bude v ceně startovného zajištěno přespání v tělocvičně sportovní haly v Rokytnici nad Jizerou. Startovné nezahrnuje stravování, ale k dispozici bude kuchyňka. Výše startovného je 130 Kč.

Přihlášky zasílejte na jan.kocourek@eurovia.cz či poštovní adresu uvedenou níže do 10. 2. 2014 s uvedením zvolené trati a roku narození. Startovné lze platit i na místě.

Kontakt

Ing. Jan Kocourek

552 24 Velká Jesenice 15

Tel.: 731 601 221

Zdroj informací ZDE

Vyhledávání

Kontakt

Region Krkonoše Pondělí - pátek:
08:00 - 16:30

Certifikáty a ocenění